Yerel paydaşların farkındalığının artırılması amacıyla Su Kaynakları Yönetimi, Ulaşım, Biyolojik Çeşitlilik ve Ekosistemler konularına odaklanan iki günlük eğitim sonucunda katılımcılara başarı sertifikası verildi.
10 Eylül 2024
Avrupa Birliği ile yürütülen "Türkiye'de İklime Uyum Eyleminin Güçlendirilmesi Projesi" kapasite geliştirme bileşeni kapsamında gerçekleşen üçüncü İklim Değişikliğine Uyum ve Sektörel İklim Değişikliği Etkileri Eğitimi 9-10 Eylül 2024 tarihleri arasında Van’da gerçekleştirildi.
Van Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Kemal ATLI, Meteoroloji 14. Bölge Müdürü Atakan ÇELEBİ ve İklim Değişikliği Başkanlığı İklim Değişikliği Uzmanı Dr. Ömer Öztürk’ün açılış konuşmalarıyla başlanan eğitime Van ve çevre illerden kamu kurumları ve üniversitelerden 48 yerel paydaş katılım sağladı. Yerel paydaşların farkındalığının artırılması amacıyla Su Kaynakları Yönetimi, Ulaşım, Biyolojik Çeşitlilik ve Ekosistemler konularına odaklanan iki günlük eğitim sonucunda katılımcılara başarı sertifikası verildi.
"Türkiye'de İklime Uyum Eyleminin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında özellikle sektör ve kent ölçeğinde iklim değişikliğine uyumun güçlendirilmesi yoluyla toplumsal direncin artırılması hedeflenmektedir. Projenin özel amaçları iklim dirençli sürdürülebilir kalkınma için karar alma araçlarının güçlendirilmesi, yerel düzeyde iklim değişikliğine uyum planlarının geliştirilmesi, iklim değişikliğine uyum eylemi için kapasitenin güçlendirilmesi ve iklim değişikliğine uyum hibe programı ile uygulama kapasitesinin artırılmasıdır.
İklim Değişikliğine Uyum ve Sektörel İklim Değişikliği Etkileri Eğitimi ile ilgili bilgi veren İklim Değişikliği Başkan Yardımcısı Orhan Solak, iklim değişikliklerine uyum sağlanması ve toplumun yakın gelecekte beklenen değişikliklere hazırlaması gerektiğine vurgu yaparak bilgi ve deneyim paylaşımının herkes için dirençli bir gelecek inşa etmek için elzem olduğunun altını çizdi.