Gençleri Tarımdan Sanayiye Her Türlü Kararlarımıza Dahil Etmeyi Hedefliyoruz

Gençleri Tarımdan Sanayiye Her Türlü Kararlarımıza Dahil Etmeyi Hedefliyoruz

İklim Değişikliği Başkanlığı çevreci sivil toplum kuruluşlarını misafir etti
İklim Değişikliği Başkanlığı çevreci sivil toplum kuruluşlarını misafir etti

16 Haziran 2022

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sekretaryası yürütülen İklim Değişikliği Komisyonu, TBB hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda iklim değişikliğiyle ilgili önemli konuları görüştü.

Toplantının açılış konuşmaları TBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı ve İklim Değişikliği Başkanlığı Başkan Yardımcısı Dr. Tuğba Dinçbaş tarafından yapıldı.

İklim Değişikliği Başkanlığı Başkan Yardımcısı Dr. Tuğba Dinçbaş iklim değişikliğinin süreçlerine ilişkin bilgilere ve iklim değişikliğinin yerel yönetim boyutlarına değindi. İklim Değişikliği Başkanlığı olarak yapılan çalışmaları yakından takip ederek destek olmaya gayret ettiklerini bildiren Dinçbaş “Bugün iklim değişikliği gibi geleceğimizi en derinden etkileyecek bir konuyla ilgili görüş alışverişinde bulunmak ve TBB’nin çalışmalarını paylaşmak üzere buradayız. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Net Sıfır Vizyonu açıklandıktan sonra Başkanlık olarak akademi, belediyeler, özel sektör, STK’larda kendi alanlarına yönelik bu konuda yapılan tüm çalışmaları dikkatle takip ettiğimizi ve elimizden geldiğince her konuda destek olacağımızı belirtmek istiyorum” diyerek konuya olan yaklaşımlarını aktardı.

Eylem planlarının hazırlanması, uygulanması ve destekleyici faaliyetlerle ilgili belediyelerle sürekli temas halinde olacaklarını belirten Genel Sekreter Baraçlı, kalkınmanın yerelde başladığının altını çizerek belediyelerin iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında neler yapabileceğinin toplantı çerçevesinde görüşüleceğini kaydetti. Türkiye'nin 2053 yılı sıfır emisyon hedefini hatırlatan Baraçlı, toplantıda yerel yönetimlerin bu konuda çalışmaları ve tüm Türkiye’de 30 büyükşehir ve 51 ille ilgili bir eylem planı oluşturulmasının değerlendirileceğini belirterek halihazırda birçok belediyede bu konudaki çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

Daha önce 30 büyükşehir belediyesinin yalnızca 16’sında sera gazı envanteri bulunurken TBB tarafından düzenlenen eğitim programları ile bu sayının 28’e yükseldiğinin altını çizen Baraçlı, sera gazı azaltma çalışmalarının ülkenin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağına da vurgu yaptıBaraçlı konuşmasını şöyle sürdürdü: “TBB’nin hedefi belediyelerin belirlenmiş hedefler doğrultusunda entegrasyonunu sağlamak, aynı zamanda gelişmeleri de takip ederek iyileştirme odaklı faaliyetlere destek vermektir. Bizler bu çerçevede çalışmalarımız devam ederken eylem planlarının hazırlanması, uygulanması ve bununla ilişkili destekleyici faaliyetlerle ilgili neler yapılabilir sürekli belediyelerimizle temas halinde olacağız.”

Açılış konuşmalarının ardından Sıfır Atık Uygulamaları Daire Başkanı Okan Bahrioğlu “Sokak Toplayıcılarına İlişkin 6 No’lu Genelgenin Uygulanması Esasları” konusunu anlattı. REC Türkiye Direktörü Rifat Ünal Sayman ise “Sera Gazı Envanteri Eğitimi ve Sonuçları”nı katılımcılarla paylaştı. TBB Uzmanları Ayşegül Kocabay ve Şule Karaca da “Ülkemizde ve Dünyada YİDEP Örnekleri ve Alt Komisyon Kurulması” konu başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi. Toplantı görüş ve öneriler alındıktan sonra TBB Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Özcan Yıldırım'ın kapanış konuşmaları ile sona erdi.

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır